ضرایب دروس آزمون وکالت یکی از مهمترین مواردی است که فارق التحصیلان رشته حقوق مورد بررسی قرار می دهند و برای آن اهمیت ویژه ای قائل هستند. با بررسی این ضرایب روند مطالعه هر یک از دروس این رشته مشخص می شود و داوطلبین برای هر درس به اندازه ارزش آن در آزمون زمان می گذارند. این مسئله بودجه بندی مربوط به هر یک از دروس را برای داوطلبین مشخص می کند. این اطلاعات مهم در دفترچه های راهنمای مربوط به آزمون برای داوطلبین ارائه شده اند.
توضیحات آزمون وکالت
ضریب دروس در آزمون وکالت یکی از مهمترین مباحثی است که داوطلبین باید مد نظر قرار داده و برای مطالعه دروس آن ها را مورد توجه قرار دهند. فارغ التحصیلان حقوق، رشته فقه و علوم اسلامی و... می توانند در این آزمون ها شرکت داشته باشند. بودجه بندی سوالات برای همه این رشته ها تقریبا یکسان است. بررسی تعداد سوالات نیز برای شرکت در این آزمون ها یک مسئله بسیار مهم تلقی می شود. تعداد سوالات آزمون های وکالت در حدود 120 عدد است که به صورت تستی ارائه می شوند. سهم هر درس از میان این تعداد تست 20 سوال است.
برای کسب اطلاعات بیشتر از آزمون خود می توانید، به وب سایتی که در آن ثبت نام کرده اید، مراجعه نمایید. نام هر یک از دروس آزمون برای داوطلبین مشخص می شود و ضریب هر یک از آن ها نیز به صورت دقیق ارائه خواهد شد.
به نقل از جامعه ایرانی : داوطلبان برای حضور در آزمون وکالت باید تعداد لازم برای قبولی در آزمون را کسب کنند. بدین منظور برای کسب نمره قبولی در آزمون وکالت ۱۴۰۱ باید به درصد مناسبی از سوالات پاسخ داده شود. داوطلبانی که نتوانند به درصد بالایی از دروس در مسابقه پاسخ صحیح دهند و سایر داوطلبان در این آزمون پذیرفته نخواهند شد.
بررسی ضرایب دروس آزمون وکالت قوه قضاییه
ضرایب دروس آزمون وکالت به ترتیب زیر هستند و بر این مبنا امتیازدهی به داوطلبین انجام می گیرد:
- درس حقوق مدنی که در حدود 20 سوال از آن در آزمون آورده می شود و ضریب هر سوال آن 2 است.
- درس فقه با 20 سوال و ضریب 2 که برای همه رشته های نام برده شده یکسان است.
- حقوق جزا که هم به صورت عمومی و هم به صورت اختصاصی شامل 20 سوال کلی می شود و با ضریب 2 ارزیابی خواهد شد.
- حقوق مربوط به تجارت نیز در این زمینه ارزیابی می شود و یکی از مهمترین مباحثی است که مطالعه خواهد شد. از این درس نیز 20 سوال با ضریب 2 آورده می شود.
- آیین دادرسی مدنی نیز با 20 سوال با ضریب 2 آورده می شود و یکی از مهمترین دروس است.
- آیین دادرسی کیفری نیز 20 سوال دارد که هر یک از آن ها با ضریب 2 ارائه می شوند.
- حقوق ثبت نیز با ضریب 1در این آزمون آورده می شود که به عنوان کم ارزش ترین سوالات مورد بررسی قرار می گیرد.
- حقوق اساسی با 20 سوال و ضریب 2 در بخشی از این آزمون گنجانده شده است.
بررسی ضریب دروس در آزمون وکالت دادگستری
ضرایب دروس آزمون وکالت در امور دادگستری نیز مورد بررسی قرار می گیرد. هر یک از این ضرایب تعیین کننده ارزش این دروس هستند. پذیرش این آزمون بیشتر از آزمون قوه قضاییه است و به همین خاطر نیز شانس شما برای قبولی در آزمون وکالت 1401 بالاتر می رود. بیشتر دروس این آزمون با ضریب 3 همراه هستند. ولی برخی نیز ضریب 1 دارند. شایسته است، داوطلبین بیشتر زمان مطالعه خود را برای بررسی دروس ضریب بالای این آزمون صرف کنند.
در این آزمون حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا در بخش عمومی و اختصاصی، آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کیفری همگی با 20 تعداد سوال و ضریب 3 برای داوطلبین ارائه می شوند. اصول فقه و حقوق اساسی نیز با ضریب 1 در آزمون گنجانده می شوند. تعداد سوالات اصول فقه 20 عدد بوده و تعداد سوالات حقوق اساسی مشخص نیست و در هر آزمون به تعداد متفاوتی آورده می شود. مواد امتحانی هر یک از این دروس نیز در دفترچه های آزمون مربوطه ارائه می شوند که داوطلبین می توانند فایل آن ها را از سایت مربوطه آپلود کنند.
نکات مهم برای موفقیت در آزمون وکالت
ضریب دروس در آزمون وکالت تعیین کننده نحوه مطالعه این دروس است. با بررسی این ضرایب به سادگی می توانید، خود را برای شرکت در این آزمون های حساس و حیاتی آماده سازید. برخی از نکات زیر نیز به شما در مطالعه اصولی مواد امتحانی این آزمون ها کمک می کنند.
- در حین مطالعه منابع مربوط به هر یک از دروس را به صورت خلاصه بنویسید تا حفظ مباحث پیش رو ساده تر شود.
- برای موفقیت بیشتر باید به نمونه سوالات سال های گذشته نیز توجه داشته باشید و آن ها را نیز به دقت بررسی نمایید.
- بهتر است بخش های سوال خیز را برای خود مشخص کنید و آن ها را بیشتر از سایر مباحث مطالعه کنید.
- بهتر است مطالب خوانده شده خود را مجددا مرور کنید تا درک آن ها برای شما ساده تر شود.
- بهتر است کتاب ها و جزات درسی خود را به تدریج مطالعه کنید و از این شاخه به آن شاخه نپرید! به این ترتیب مطالعه مطالب برای شما ساده تر شده و دروس مربوطه در ذهن شما طبقه بندی می شوند.
- از مباحث نامفهوم در میان مواد امتحانی خود عبور نکنید. آن ها را یادداشت کرده و از افراد آگاه سوال بپرسید.
- در خصوص شرکت در آزمون های امتحانی پیش از شرکت در آزمون های اصلی با دوستان خود مشورت کرده و بهترین آزمون ها را انتخاب کنید.
- در حین مطالعه دروس به ضرایب دروس آزمون وکالت نیز دقت داشته باشید و با در نظر گرفتن این مهم به مطالعه خود ادامه دهید.
جمع بندی
ضریب دروس در آزمون وکالت یکی از مهمترین مباحثی است که در خصوص این آزمون مطرح شده و شانس موفقیت شما را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد. شما می توانید، از این آزمون استفاده کنید تا پله های ترقی را در رشته تحصیلی خود یکی پس از دیگری طی کنید! به این ترتیب فرصت های شغلی بیشتری را در این حیطه های تحصیلی به دست می آورید. هر یک از این آزمون ها به صورت گسترده در سر تا سر کشور ما برگزار می شوند و بودجه بندی سوالات آن ها در هر دوره مشخص خواهد شد.
منبع اصلی این گزارش وب سایت مشاوره تحصیلی دانش گذار https://www.daneshgozar.com/ می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این وب سایت مراجعه نمایید.